10.11.10

Tule töötuppa ja tee endale ise huulepulk!

Kuna ilmad on muutunud sügiskarmiks ja sellest annavad esimesena märku kuivad ning pragunema kippuvad huuled, siis kirjutan seekord natuke kodusest kosmeetikast huultele.

(Valik isetehtud huulemäärdeid)

Poes on hügieeniliste huulepalsamite ja -määrete hulk peadpööritav, ent aastatepikkune katsetamine on minu puhul lõppenud sellega, et kasutasin ikkagi lõpuks ühte kindlat toodet, sest ülejäänud pigem kuivatasid ja/või muutsid huuled endast sõltuvaks.  

Nüüd, olles natuke nuusutanud erinevate kosmeetikas kasutatavate ainete omadusi, saan aru, et ega nad suurt muud teha ei saagi – kuna naftatöötlemisjääkidel põhinevad ained nahale tõelist toitu ei paku ning nende poolt tekitatud „kile“ annab vaid näilise niisutatuse tunde. Samas hakkab nahk tundma pidevat vajadust selle võõra „kasuka“  järgi – paremal juhul tekib sõltuvus ja vajadus toodet liiga tihti kasutada; hullemal juhul aga hakkab nahk umbse ja tehisliku „kaitse“ vastu protestima. 

("Roosiaia kuninganna" - roosilõhnaline huulepalsam e-vitamiiniga)

Kuidas sellest nõiaringist pääseda? Lahendus on tegelikult siinsamas – pöörduda tagasi looduslike ainete – õlide ja vahade juurde ning teha endale ise huulepalsam.

("Maasikavälu loojangul" - tooniv maasikalõhnaline huulepalsam sidrunheina, looduslike värvainete ja vilgukiviga)

See tundub keeruline, ent on tegelikult väga lihtne ning mõnusalt loominguline tegevus. Katsetades leiab just need koostisosad, mis endale kõige rohkem meeldivad ja sobivad. Samuti saab isetehtud huulepulka edukalt toonida, anda talle soovitud lõhna ja isegi maitse. Rääkimata sellest, et see on lahe ja väga eriline kingituse-idee…

("Roheline elekter" - hooldav huulepalsam koduse piparmündiõliga)

Kuidas ikkagi teha isiklikku huulepalsamit?

Et siia üleskirjutamiseks on see liiga pikk jutt ning kõige parema kogemuse saab ikkagi protsessis osaledes ja käsi külge pannes, siis mõtlesin oma kogemusi teiega jagada!


Sestap kutsun kõiki huvilisi 
esmaspäeval, 22. novembril kell 17.30 

Töötuba toimub Hobipunkti kontoris, Kadaka tee 44 ning selle käigus saab igaüks ise, ainete valimisest kuni pakendamiseni valmis teha oma ainulaadse huulepalsami – värvitu või kergelt tooniva, tagasihoidliku või hoopis hullutavalt magusalõhnalise.

Postitasin siia inspiratsiooniks ka mõned minu kastetuste pildid – sest just selliseid me koos tegema hakkamegi :=)

Kui tekkis huvi, siis lisainfot töötoa kohta ja registreeruda saab SIIT!

("Sügise jäine suudlus" - tooniv huulepalsam patšuliõli,  sidrunheina, looduslike värvainete ja vilgukiviga)

8 comments:

Heli said...

Hullult ahvatlev!

MARRE said...

just, ahvatlev oli see sõna, mis ka minu pähe esimesena lõi. tõeliselt mõnus ettevõtmine! küll on kahju, et ma lõuna-osariikides olen.

Külli said...

väga põnev teema! :)

X by Leina Neima said...

:=) Aitäh, ahvatlev ja põnev tegevus on see siiani ka minu jaoks, mida rohkem teada saan, seda põnevamaks läheb!

Miret said...

Loodan, et teed huulepalsami töötuba ka kunagi tulevikus - sest 22.nov ei saa kuidagi osaleda...Tõesti väga ahvatlev ja kuidas on võimalik, et enda tehtud huulepulka ampsama ei hakka - pilte vaadates on mul täpselt selline tunne, et ei ole ainult määrimiseks, vaid tahaks ka süüa:-)

X by Leina Neima said...

:=) Tänud Miret, püüame seekord ilma sinuta hakkam saada ;=) Aga kuna juba 3 inimest on sarnase avaldusega esinenud, siis ehk tuleb ka kordusüritus...

Ja selle ärasöömisega on ju nii, et kui panna ainult häid aineid sisse, siis ega väike amps kurja tee ;=)

Lemmi said...

See tundub väga põnev töötuba, aga kahjuks on see Tallinnas. Ehk saaks sama töötuba kunagi ka kusagil Tartus teha, sest see mõte omatehtud huulepalsamist on nii isuäratav.
Kõike ilusat!

X by Leina Neima said...

Tänud, Lemmi...

Lähitulevikus küll ei paista Tartus-käiku ja kursust aga võtan teadmiseks ja võibolla tulevikus ehk õnnestub...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin