10.11.09

Töölaual / My creative space

NB! The English text is below!
Polümeersaviga mängida on nii mõnus, muudkui voolid ja rullid, rullid ja voolid ning märkamatult on kõik karbid-topsikud poolvalmis töid täis - aga paraku pole lihvimine-poleerimine-viimistlemine just eriti loominguline tegevus.

Nii on mul kogunenud kenake hulk seismajäänud lõpetamata "pudinad" mis enne jõule vajavad jõulist lähenemist, et nad võiksid väärikalt eheteks ümber sündida. Sest viimistlemata ja näpujäljeline polümeersavi ei kõlba ju "patta panna".

Sestap siis tegutseb tootmiskoondis ÜKSLUINE juba teist päeva... ja lõppu pole näha.

Kuhu olen selle kahe päevaga jõudnud? Kõik ääred on lõigatud ja lihvitud, päris kenake hulk ka nelja erineva liivapaberiga üle lihvitud ning mõni isegi vana satiinrätikutükiga eelpoleeritud...

Just lõpetasin suure läbipesu ning aeg eralda lakkimisele minevad jupid neist, mis põhjalikumat lihvimist jäävad ootama... Järgmised kaks päeva kuluvad selle kuhja läbinärimiseks kohe kindlasti! Hädasti oleks abiväge tarvis!

***
I love playing with polymer clay. But process of finishing is just so boooooring.

Lately I discovered that I have quite a huge mountain of nonfinished pieces :(

I decided, that before I can make some new items (which is the best part of claying), I really need to sand and polish and finish most of the older ones.

Christmas time is nearby and fresh patch of smooth and shiny polymer clay parts are really welcome to my upcoming collection.

After 2 days of working all the edges are carefully cut and sanded. Just finished washing them (all together) - to continue with every single piece individually - so better go back to my workspace.

Anyone can go to help me, please?!

Want to show your creative space? Take a peek into Kootoyoo's to play! :)

6 comments:

Erin said...

Kas on kusagil õpetust kuidas see töötlemine täpsemalt käima peaks? Või oleks võimalik siinsamas juhtnööre saada? Näiteks mis nr liivapaberid jne. Ise tahaks ka kunagi uuesti polümeersaviga mässamiseni jõuda, kuid see järeltöötlemine on minu jaoks hämar maa.

X by Leina Neima said...

:=) Siit leiad alustuseks veidi nõuandeid - http://www.jaedworks.com/clayspot/polyclay-faq/finishing.html.

Lihvimist tuleb alustada väiksema numbriga (jämedamast) liivapaberist ja teha seda eset aegajalt märjaks kastes - mina kasutan enamasti 600, 800 kui tahan saada satiin-pinda ja lisaks 100 ja 1200, kui tahan rohkem läiget. Siis edasi poleerin pehmete vanade teksadega või musliinrätikust tehtud lapiga. Kõrgläike jaoks kasutan isetehtud otsikut ja väikest käsidrelli. Väga ilusa pinna saab aga aega läheb päris kaua – unistan korraliku kivide lihvimistrumli ja spetsiaalse lihvimismasina soetamisest…

Minu nõuanded lihvimiseks leiab ka ajakirja „Käsitöö“ 2008 aasta Talvisest numbrist. (lk. 65 alguses). Ehk on abi?

Kuutydruk said...

Ohohoooo! Niiii palju tööd enne kui asjast asja saab! Ja mina arvasin, et minul on pikk loomeprotsess :)

Kreativlink said...

If I would not be so busy at the moment .... ;)
Did you ever try a Dremel for polishing?

X by Leina Neima said...

Kuutydruk, on tõesti päris palju seda nikerdamist, et tulemus kaunis oleks... ühte "hipiseent" ma lihvin-poleerin umbes 30 - 40 minutit kokku :=)

Kreativ, thanks for your helping thoughts... and yes, I use dremel for giving top polish to some pieces but constantly dreaming about stone polishing tumbler and proper sanding/polishing equipment - so far tehy are just too expensive for me.

MARRE said...

ohjah, tean seda kogunenud savijublakate kuhjumist. ma muidugi ei ole iial nii põhjalikult viimistleda osanud, aga ikkagi on nii paljud jublakad eheteks tegemata. peab ka varsti tehase tööle panema :)
aga milline minidrell sul on? plaanin just osta, aga ei oska valida. dremelid on kallid ka, vaatan pigem teisi firmasid

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin